www.svjesnost.com
Sada je: uto 09.02.10 10:26.

Vremenska zona: UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 259 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Sljedeća
Autor Poruka

PostPostano: sub 25.04.09 14:58 

Panika u Meksiku: Zatvorene škole, odgođeni koncerti i utakmice

MEXICO CITY - Pošto je od svinjske gripe u Meksiku umrlo 68 ljudi, a u SAD-u zabilježeno osmero zaraženih, meksičke i američke zdravstvene službe pomno tragaju za znakovima novog soja virusa gripe kako bi utvrdile širi li se virus i dalje, javlja danas Reuters.

Gripa u Meksiku ubila 57 ljudi i zarazila njih 800

Meksiko je zatvorio škole i muzeje, te ukinuo gotvo sva javna događanja, no dužnosnici Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) još nisu proglasili pandemiju.

WHO je priopćio da je virus kod 12 meksičkih pacijenata genski identičan novom soju virusa svinjske gripe, označenom kao H1N1, koji je otkriven i kod osam pacijenata iz Kalifornije i Teksasa.

Genske analize su pokazale da je taj soj virusa gripe nikada do sada viđena mješavina svinjskog, ljudskog i ptičjeg virusa.

Odstupa od ostalih virusa gripe i činjenicom da gripa uglavnom pogađa starije ljude i mlađu djece, dok je ova vrsta gripe pokosila mlade ljude između 25 i 45 godina starosti.

U Meksiku je do zada zabilježeno 1.005 slučajeva gripe za koje se sumnja da su uzrokovani spomenutim virusom. Ministar zdravstva Jose Angel Cordova izdao je naputke o izbjegavanju kretanja među masama ljudi i nošenju maski, upozorivši da cjepljenje nije jamstvo sprečavanja infekcije.

U Mexico Cityju, metropoli od 20 milijuna ljudi, kirurške maske dijeli vojska. Odgođeni su i rock koncerti kao i nogometne utakmice.

(Jutarnji.hr)

Iz vedra neba se stvorila ova gripa!? :hm: Ne bi rekao.Polako odpočinju svoje planove koliko mi se čini.Neznam di sam gledao,ili čitao,di se spominje da će se smanjiti broj stanovništva planete na taj način da će ljudi masovno umirati od "obične" gripe,upale pluća i sličnih boleština.Mislim da u Esoteric Agenda da kaže da će se smanjiti broj ljudi na 500 mil.Ali nisam siguran jeli u istom spominjano o načinu smanjenja.

Vrh

PostPostano: sub 25.04.09 19:53 
Site Admin

Citat:
Genske analize su pokazale da je taj soj virusa gripe nikada do sada viđena mješavina svinjskog, ljudskog i ptičjeg virusa.

Stavi ove mutant viruse na onu listu potencijalnih istrebljivaca ljudske rase o kojoj smo pricali. :wink: :mrgreen:

Citat:
Mislim da u Esoteric Agenda da kaže da će se smanjiti broj ljudi na 500 mil.Ali nisam siguran jeli u istom spominjano o načinu smanjenja.

Pricali su o hrani. Losa hrana, sa gomilu konzervanasa i aditiva, i neorganski gajena tj. bez potrebnih vitamina i minerala, sigurno lose utice na imuni sistem ljudi koji su zbog toga mnogo podlozniji virusima. A pogotovo sto se tice onih koji su upgrade-ovani u nekoj laboratoriji. :? :roll:

To me podseti na pocetnu scenu iz filma Resident Evil:

At the beginning of the 21st century the Umbrella Corporation had become the largest commercial entity in the United States.

Nine out of every ten homes contain it´s products. It´s political and financial influence is felt everywhere.

In public it is the world´s leading supplier of Computer Technology, Medical Products and Health Care.

Unknown even to it´s own employees it´s massive profits are generated by Military Technology, Genetic Experimentation and Viral Weaponry.

Vrh

PostPostano: ned 26.04.09 09:17 
Site Admin

Citat:
Od posljedica virusa svinjske gripe ovog je mjeseca u Meksiku preminula najmanje 81 osoba, kazao je u nedjelju meksički ministar zdravstva Jose Angel Cordova.

Sumnja se da je više od 1.324 ljudi zaraženo virusom, za kojeg svjetski zdravstveni stručnjaci upozoravaju da bi mogao izazvati epidemiju. Meksiko je deblokirao 450 milijuna dolara za borbu protiv svinjske gripe za borbu protiv bolesti.

Slučajevi zaraze zabilježeni su u Teksasu, New Yorku, Kaliforniji i Kanzasu.

U Britaniji jednog su radnika aviokompanije stavili pod nadzor jer ima simptome gripe, kao i skupinu školaraca na Novom Zelandu koje su stavili u karantenu.

Meksičke vlasti donijele su odluku o zatvaranju svih škola u glavnome gradu Mexico Cityju i okolici, a naređena je i izolacija bolesnika zaraženih virusom svinjske gripe ili onih pacijenata koji pokazuju simptome virusa.

Vlasti smiju "ući u svaki lokal ili stambenu kuću kako bi kontrolirali i borili se protiv epidemije" i vršiti preglede "putnika, prtljage, svih transportnih sredstava i robe" koji bi mogli biti prijenosnici virusa, stoji u dekretu objavljenom u meksičkim službenim Narodnim novinama.
( :shock: Oh, NWO? :hm: )

U Mexico Cityju, metropoli od 20 milijuna ljudi, kirurške maske dijeli vojska, a odgođeni su i rock koncerti kao i nogometne utakmice.

24 sata

Vrh

PostPostano: ned 26.04.09 10:54 
Site Admin

Citat:
Vlasti smiju "ući u svaki lokal ili stambenu kuću kako bi kontrolirali i borili se protiv epidemije" i vršiti preglede "putnika, prtljaga, svih transportnih sredstava i robe"

( :shock: Oh, NWO? :hm: )

Ne znam koji su simptomi svinjskog gripa, ali su ovo definitivno simptomi NWO gripa. :wink:

Vrh

PostPostano: ned 26.04.09 16:09 
Site Admin

THOC

Napomena: Uvijek Vas molim da imate otvoren um, osobito kada ste na stranicama 4D_Log-a. {stvari najčešće nisu onakve kakve se čine na prvi pogled!}

Svinjska gripa u Meksiku me podsjetila na ovo:

Tko zna koliki su pomislili da je EQ malo skrenuo kada je 2008.g. preveo {naizgled tako bogohulnu, pardon, ljudohulnu} knjižicu Erica R. Pianke „Nestajuća knjiga života na Zemlji. To je možda jedan pokazatelj kako ništa nije slučajno. ;-)

Evo i pogovora prevoditelja sa kraja te knjižice:

Citat:
Za Erica Pianku sam čuo nedavno, kada sam pažljivo pratio film Alexa Jonesa “Endgame – blueprints for global enslavement”: a morao sam ga pažljivo pratiti prvo zato što je zanimljiv, a drugo zato što sam radio subtitles za taj film. :-)
Našao sam ovu publikaciju / knjižicu na kojoj se bazira njegov famozni govor održan 3.3.2006. na Texaškoj akademiji znanosti, a koji se spominje u filmu, i odlučio da je prevedem tako da imamo uvid u kompletan materijal, obzirom da se njegove riječi obično vade iz konteksta, osobito od strane budaletina koje žele bombastične naslove za svoje stranice. Tako svatko od Vas može imati uvid u cjelokupni sadržaj, i na osnovu toga razviti vlastito mišljenje o istom.

Što je to što se spominje u filmu Alexa Jonesa „Završna Igra – Planovi za globalno porobljavanje“, a vezano je za Pianku? - ENDGAME – Blueprints for global enslavement -

Citat:
01:57:41: „Bill i Melinda Gates skinuti su sa trona najdarežljivijih, kada je njihov prijatelj, pristaša smanjenja populacije, entuzijast Warren Buffet, dao 37 milijardi za financiranje ogromnog broja grupa za kontrolu populacije.
"I mislim da će svijet biti mnogo bolji kada ostane samo 10 do 20% od nas na njemu."
~
Dr. Eric Pianka Ugledni biolog sa Texaškog Univerziteta, kada je primao nagradu na Texaškoj Akademiji Znanosti, rekao je da je svjetska pandemija AIDS-a prespora i pohvalio virus Ebole jer će on pobiti 90% svjetske populacije nabrzak.

Kada su njegove izjave prerasle u nacionalnu kontroverzu, njegovi su ga diplomirani studenti branili izjavom da je Pianka zapravo previše konzervativan, i da zapravo treba pobiti sve ljude.

Ali najstrašnija {ili najpohvalnija, dragi Alex Jones!? - p.p.} bila je činjenica da je masa od preko 1000 uglednih znanstvenika (izvješteno u novinama) - njih 95% davalo je Pianki dugotrajne ovacije svaki put kada je hvalio viruse i mikrobe masovnog uništenja.

Iz Knjige nestajućeg života na Zemlji:

Citat:
[ ... ] Dakle globalna klima se mijenja, i vratiću se nazad na knjigu Paula Ehrlicha.
Ehrlich je 1960-ih godina govorio da ako ljudi nemaju političke volje da kontrolišu svoju populaciju, mikrobi će to učiniti umjesto njih.
Htio bih vas podsjetiti na vremena 1300-te, kada je “Crna smrt” [Kuga] izbrisala trećinu populacije.
Mi smo pri doseljavanju u nova područja pobili velik broj domorodaca sa Velikim i Malim boginjama, kojima su bijelci iz Evrope bili prilagođeni. Ponovno se sprema slično, na globalnom planu. Do sada su ljudi bili sretni što se slične globalne epidemije nisu dođgađale u skorijoj povijesti.

Mikrobi su majušni i vrlo se brzo razmnožavaju – generacijsko vrijeme im se mjeri u minutama ili manje; evoluiraju prilično brzo i nemožemo držati korak sa njima. Mi smo prokleti, a mikrobi će nam doći glave. Mi smo veliki plodni substrat koji samo čeka mikrobe da se počnu razmnožavati.

Iako smo još uvijek Homo Sapiens – znate da sapiens znači pametan – ja bih rekao da nismo (pametni). Ja bih rekao da smo glupi jer dopuštamo da naša populacije raste poput soja bakterija na podlozi agara, dok ne dosegne granicu; i to je glupo.

Ljudi nisu bolji od bakterija, zapravo baš su isti kao i one što se tiče pitanja upotrebe resursa. (VIDI dodatak iz Matrixa, malo niže!!)

Umjesto što množimo svoje mozgove, trebali bi ih početi upotrebljavati.

[ ... ] Sada je samo pitanje vremena kada će Ebola Zaire {upiši ime mexičkog ili nekog budućeg virusa - p.p.} malo mutirati na način da će se poput Ebole Reston {upisati ime nekog drugog virusa po želji ili aktualnosti - p.p} moći širiti zrakom. I tada ćemo konačno vidjeti njeno širenje po svijetu i biti će mnogo mrtvih. Svak onaj dovoljno sretan da preživi, morat će sahraniti devetoricu. Razmislite o tome.

Istinski, ja sumnjam da će baš Ebola biti ta koja će nam doći glave. Mislim da će se tu raditi o nečem drugom.

Jeste li ikada razmišljali zašto se pojavljuju stvari kao SARS i sada Avianska gripa?
Pojavljuju se jer smo bili dovoljno glupi da im omogućimo idealne epidemiološke uslove. Sada bi tu glupost mogli i platiti. Mikrobi će prevladati, i izregulirati naš broj baš kao što su to činili u prošlosti. Razmislite o tome.

Ljudi su mogli biti upravitelji Zemlje i svih njenih stanovnika, mikroba, biljaka, gljivica, životinja. Imamo takve mogućnosti da smo mogli biti poput bogova {bili smo prije 'pada'!}.

Umjesto toga desio se kratkovidni, sebični, neprilagođeni populacijski bum i stvorio od nas najveće zlo za planetu {pod dirigentskom palicom 4D OPS, koji se opet samo brinu za svoje izvore energije, a sve skupa opet spada u 'Lekcijski profil' - p.p.}.

Izbrisali smo i uzurpirali široke pojaseve prirodnih staništa. Izjeli svaku vrstu koja je jestiva, dotukli većinu raznovrsnih zemljinih resursa. U jednom stoljeću spalili smo fosilna goriva koja su se stvarala milijunima godina. Zagadili smo atmosferu, zemljišta, zatrovali izvore i rijeke, čineći planet nenaseljivim čak i za nas. Zapravo, razlika između onoga što smo mogli biti i jadnika koji smo sada je tragična i neoprostiva. Da je barem više ljudi moglo zaživjeti svoj puni potencijal!
[Eric R. Pianka: Nestajuća knjiga života na Zemlji]

[ Dodatak prevoditelja: Ubacit ću ovdje dio iz legendarnog filma “Matrix”, dio dialoga [zapravo monologa] u kojem Agent Smith govori zarobljenom i svezanom Morpheusu, a počinje u 01h:37min:36sek minutaži filma: ]

Citat:
Podijelio bih s tobom otkrivenje koje sam ovdje doživio.
Došlo mi je dok sam klasificirao vašu vrstu...
...i shvatio sam da vi zapravo niste sisavci.
Svaki sisavac na ovom planetu nagonski razvija prirodnu ravnotežu s okolišem oko sebe.
Ali vi ljudi ne.
Dođete na neko područje i razmnožavate se i razmnožavate, dok ne potrošite sve prirodne resurse.
Preživljavate jedino tako da se širite u novo područje.
Na ovom planetu postoji još jedan organizam koji se isto ponaša.
Znaš koji je to?
Virus.
Ljudska su bića bolest.
Rak ovog planeta.
Vi ste kuga.

Dakako, dragi čitatelji, ako ste pročitali članak pod naslovom Ekologija i Unreal Tournament, onda znate da je SVE BAŠ onako kako treba biti - kako bi odgovaralo lekcijskom profilu.

I kada se ovdje spominje "smanjenje ljudske populacije" nadam se da vam je jasno da se ne radi o "anihilaciji duša" nego o uništenju vozila, kontejnera, koje mi duše trenutno ovdje zauzimamo. A za one koji vole 3. denzić utješna stvar je ova: 4D OPS nikada ne bi dozvolili smanjenje ljudske populacije za 90% koje bi bilo počinjeno od strane nekog čovjeka. Bismo li mi dozvolili da nam neka kokoš uništi peradarnik?

Druga je pak stvar kada do takvog smanjenja dođe pri (SKORAŠNJEM!) "restartu"; onda je ono uzrokovano cikličkim promjenama, dakle silama jačim i od čovjeka i od 4D OPS.
~
Tko želi znati više o mehanizmima virusa neka skine knjigu Ptičja Gripa.
~
Oh, sigurno se pitate Što je to THOC?
To je ovo.

No, sada je to ionako svejedno, kao što rekoh, restart je blizu. ;-)

IZVOR: http://4dlog.blogspot.com/2009/04/thoc.html

Vrh

PostPostano: ned 26.04.09 16:39 
Site Admin

24 Septembar 2001
Citat:
P: Da li će biti još kakvih terorističkih napada u smislu podmetanja bombi, uletanja avionima u zgrade, rasturanja antraksa, velikih boginja ili bioloških agenasa?
O: Da.
P: Kakvih?
O: Velika vjerojatnost rasturanja patogenih mikrorganizama.
P: Kakvih mikrorganizama?
O: Gripa.
P: Mislite smrtonosna gripa?
O: Da.

6 August 2005
Citat:
P: (J) Ima li novosti o mogućnosti nekakvog namjernog širenja nekih virusa, mikroba ili bakcila i da li nam tako nešto prijeti?
O: Očekujte dobru rundu toga ove jeseni.
P: (J) Da li postoji išta što bismo mogli učinti da se pripremimo?
O: Ostanite zdravi.
P: (J*) Da će ovo ratovanje mikrobima ostati isključivo u okvirima Amerike?
O: To je već počelo.
P: (J) Da li će se to proširiti na ostatak svijeta?
O: Nejednako.
P: (J) Da li mi pričamo o nekakvoj smrtonosnoj formi gripe?
O: Eventualno bi moglo i to biti.

Vrh

PostPostano: ned 26.04.09 23:20 

Jasno je da je ovo fini koktel smješan u nekom labosu. Mješavina ptice svinje i čoveka - pa di češ bolje. Bit će krvavo vjerujem, no mislim da neće biti virusa koji će pobiti 2/3 populacije. Treba nešto ostat za 1. asteroide 2.WWIII , i naravno za Val. :D

Vrh

PostPostano: sri 29.04.09 09:01 

SAD: Nove stotine oboljelih od svinjske gripe u New Yorku

WASHINGTON - Stanje sa svinjskom gripom u SAD-u u utorak se pogoršalo, nakon što su vlasti objavile da su se razbolile stotine učenika u školi u New Yorku, a savezna epidemiološka služba je upozorila da očekuje širenje bolesti, uključujući i smrtne slučajeve.

Kuba je u utorak obustavila letove za Meksiko, kao prva zemlja koja je zabranila putovanja u epicentar epidemije, javljaju američke TV postaje.

Meksiko zatvara kafiće i restorane, broj mrtvih dosegao 159

Svinjska gripa stigla u Austriju

Gradonačelnik Mexico Citya u utorak je proširio zabranu javnih okupljanja, zatvarajući teretane i bazene, te naloživši restoranima da se ograniče samo na 'take out' uslugu.

Potvrđeni slučajevi gripe izviješteni su prvi puta iz Novog Zelanda i Izraela, nakon SAD-a, Kanade, Velike Britanije i Španjolske.

Meksičke vlasti izvijestile su da je svinjska gripa do sada ubila više od 150 ljudi, a američki Centar za nadzor i prevenciju bolesti (CDC), potvrdio je 64 slučaja u pet saveznih država, najviše, 45, u New Yorku.

"Očekujem da ćemo vidjeti smrtne slučajeve od ove zaraze", rekao je Richard Besser, direktor CDC-a na brifingu za novinare.

Američki predsjednik Barack Obama zatražio je od Kongresa 1.5 milijardi dolara, za hitno finaciranje nacionalne borbe s epidemijom.

U New Yorku postoje znakovi da se virus proširio dalje od srednje škole St. Francis Preparatory, gdje je zabilježeno 45 oboljelih. Zaraza je izbila prošloga tjedna nakon povratka skupine učenika s proljetnog odmora u meksičkom Cancunu.

U školi, koja je s 2.700 učenika najveća Rimokatolička škola u SAD-u, "više stotina učenika se razboljelo sa simptomima koji su najvjerojatnije svinjska gripa", rekao je newyorški povjerenik za zdravstvo Thomas Frieden. Ti novi slučajevi još nisu potvrđeni.

Dvanaest profesora iz iste škole, također je javilo da ima iste simptome, rekao je direktor fra. Leonard Conway.

Obližnja javna škola za djecu s posebnim potrebama u utorak je također zatvorena, nakon što je više od 80 učenika javilo da je bolesno.

Prvi slučaj potvrđen i u Njemačkoj

BERLIN - Njemačka je potvrdila prvi slučaj svinjske gripe i tako postala treća europska zemlja s dijagnosticiranim slučajem te bolesti.

Liječnici su virus otkrili kod pacijentice na području Regensburga, sjeverno od Münchena, izvjestilo je njemačko ministarstvo zdravstva. Potvrdu da se radi o svinjskoj gripi ubrzo je dao i Institut Robert Koch, državni epidemiološki centar.

Bavarske vlasti utvrdile su dosad dva sumnjiva slučaja svinjske gripe te treći koji se pokazao negativnim u utorak. Među ta tri pacijenta ubraja se par koji se vratio s odmora u Meksiku.

Njemačka ima još jedan sumnjiv slučaj u Hamburgu. Radi se o mladoj ženi sa simptomima gripe nakon povratka iz Meksika. Smještena je u izolaciju.

Više informacija o slučaju bit će poznato kasnije tijekom dana kada Ministarstvo planira održati konferenciju za novinare.

(Jutarnji.hr)

Kako samo prezentiraju vijesti.Previše senzacionalno.Prave paniku među ljudima,biće ljudi bome zaokupljeni ovim problemom.Neće se previše,ako ne uopće,misliti na išta drugo osim kako preživiti.A gripa se samo tako pojavljuje svugdi u svijetu veoma brzo.Možda su uposlili avione koji ispuštaju chemtrails-e da bacaju svinjsku gripu usput.Jer da se samo tako pojavljuje u svim dijelovima svijeta iz čista mira,nebi rekao.Biće da su oprašivali.A možda koriste još neke metode širenja.

Čini mi se da će doći do nas vrlo brzo.Pa ipak smo mi Balkanci,ma šta to nama može! :mrgreen:

Vrh

PostPostano: sri 29.04.09 18:32 
Site Admin

Citat:
Kako samo prezentiraju vijesti.Previše senzacionalno.Prave paniku među ljudima,biće ljudi bome zaokupljeni ovim problemom.Neće se previše,ako ne uopće,misliti na išta drugo osim kako preživiti.

Bas tako. :wink:

Vrh

PostPostano: sri 29.04.09 18:48 

Evo sjetih se da je na forumu bilo priče o virusima.Kasiopejci nude rješenje svinjskoj gripi (odnosno zaštiti od virusa).

Kasiopejci je napisao/la:
30.03.2002
(V) Ja ću sada biti hrabra i pitati, da li je moguće dobiti jedan reiki simbol večeras koji može raditi protiv virusa?

O: Virusi upadaju jedino ako postoje rupe u svjesnosti. Kompletna polja svjesnosti zatvaraju te rupe. Izliječite dušu povećanim znanjem koje vodi modifikacijama u DNA, koje onda zatvaraju te rupe.Raditi to na bilo koji drugi način je narušavanje lekcijskih profila odabranih od vas samih.

Ili možemo se inekcijama bosti. :mrgreen:

Vrh

PostPostano: sri 29.04.09 21:55 
Site Admin

Prema predviđanjima, sljedećih 18 do 24 mjeseci virus će se širiti od grada do grada i mogao bi u konačnici ubiti oko sedam milijuna stanovnika.

ŠTO JE SVINJSKA GRIPA I ODAKLE DOLAZI?
Svinjska gripa je respiratorna infekcija uzrokovana gripom tipa A. Od nje obolijevaju svinje, no može se prenijeti i na ljude. Riječ je o novom obliku gripe, vjerojatno stvorenom kad su stariji oblici virusa gripe zarazili istu životinju u Meksiku. Izmiješali su im se geni i stvorili novi oblik gripe. Riječ je o kombinaciji virusa koji je opasan za čovjeka, svinje i ptice. Iako i obična i svinjska gripa spadaju u istu obitelj tipa A, cjepivo za običnu gripu ne pomaže kod svinjske. Za razliku od tipične svinjske gripe, ovaj oblik virusa prenosi se s čovjeka na čovjeka.

MOŽEMO LI SE ZAŠTITITI MASKAMA?
Nije sigurno da maske štite od virusa. Naime, australska studija je pokazala da maske mogu smanjiti šanse za infekciju ako ih se nosi pravilno i stalno. No s druge strane, britanska vlada ima 350 milijuna takvih maski, ali ih ne namjerava dijeliti.

KAKVI SU SIMPTOMI GRIPE?
Simptomi svinjske gripe slični su simptomima sezonskih gripa. Temperatura, kašalj, grlobolja, bolovi u tijelu, glavobolja i umor. Kod nekih ljudi se može javiti i proljev, kao i povraćanje.

KAD BISTE TREBALI POSJETITI LIJEČNIKA?
Ukoliko imate simptome, živite u području gdje je potvrđeno postojanje svinjske gripe (što u Hrvatskoj nije slučaj) ili ukoliko ste nedavno bili u Meksiku, potražite savjet liječnika. U zemljama gdje je gripa potvrđena savjetuje se telefonom kontaktirati.

liječnika, kako se zdravi ne bi zarazili prilikom posjeta ambulanti.

JE LI BOLEST IZLJEČIVA I POSTOJI LI CJEPIVO?
Bolest se može izliječiti Tamifluom ili Relenzom, no cjepivo još nije proizvedeno. Virus je izoliran te će trebati od tri do šest mjeseci da se proizvede cjepivo.
Hrvatska ima 240.000 kutija Tamiflua i 200.000 doza Relenze.

ZAŠTO U MEKSIKU UMIRU DOK SU DRUGDJE LAKŠE BOLESNI?
Stručnjaci još nisu sigurni, no pretpostavljaju da virus Meksikom kruži već nekoliko tjedana, zbog čega je vjerojatno 'napredniji' nego u ostatku svijeta.

HOĆE LI I U OSTATKU SVIJETA LJUDI POČETI UMIRATI?
Moguće je da se ozbiljniji slučajevi oboljenja jave i u ostatku svijeta, no mora se imati na umu da ljudi u Meksiku nisu pravilno liječeni jer svinjska gripa nije odmah prepoznata kao takva. Sada liječnici znaju s čime se nose te bi trebali reagirati spremnije i oštrije, a time i učinkovitije.

KAKO DA SE ZAŠTITIMO?
Zaštititi se možemo jednostavnim mjerama koje smo učili kao djeca: pokriti usta rukom ili maramicom prilikom kašljanja ili kihanja, često prati ruke, ukoliko se razbolimo ostati kod kuće.

KAKO SE PRENOSI VIRUS?
Virus se prenosi kašljem i kihanjem te dodirivanjem usta ili nosa rukama, maramicom ili nečim sličnim na čemu je virus. Virus može preživjeti nekoliko sati na površini poput stola. Ne prenosi se hranom, pa ni svinjskim mesom.

24 sata

Vrh

PostPostano: čet 30.04.09 11:13 

Europa je pripremljena za borbu protiv svinjske gripe, ali se očekuje da će biti smrtnih slučajeva. Meksikanci su pozvani da pet dana ostanu u kućnoj karanteni.

Meksički predsjednik Felipe Calderón pozvao je građane da ne izlaze iz kuće od 1. do 5. svibnja, kada će biti zatvorena većina poduzeća i ustanova kako bi se usporilo širenje virusa svinjske gripe.

Calderón to je rekao u prvom televizijskom obraćanju Meksikancima otkako se bolest pojavila.

Meksiko će, počevši od petka, na pet dana zatvoriti sve ustanove i službe čiji rad nije nužan, uključujući i neka ministarstva i privatna poduzeća. Radit će samo bolnice, gradski prijevoz, trgovine i služba za odvoz smeća.

Nešto prije Calderónova obraćanja, ministar zdravstva José Ángel Córdova objavio je da je za još 17 osoba potvrđeno da su umrle od svinjske gripe. Time je broj umrlih od te bolesti porastao na 176, rekao je glasnogovornik ministarstva.

Europa je dobro pripremljena za borbu protiv svinjske gripe, ali se ipak pretpostavlja da će biti smrtnih slučajeva, upozorio je viši dužnosnik Europske komisije.

"Da, ljudi će umirati od te bolesti. Nije pitanje hoće li biti mrtvih, nego koliko će ih biti. Hoće li ih biti nekoliko stotina, tisuća ili deseci tisuća", rekao je Robert Madelin, zadužen za zdravstvenu i potrošačku politiku EK.

"Ne znamo koji će biti razmjeri pandemije, ali Europa je pripremljena bolje nego ikad", rekao je Madelin i dodao da Komisija na sastanku europskih ministara zdravstva u četvrtak neće tražiti zabranu putovanja u Meksiko i SAD. Umjesto toga putnici će dobiti upute o dodatnom oprezu.

Madelin je dodao da će cjepivo biti spremno u Europi za 100 dana.

Svjetska zdravstvena organizacija podignula je stupanj opasnosti od pandemije svinjske gripe na razinu 5. Peti stupanj znači da je pandemija neizbježna, dok bi šesti stupanj podrazumijevao da je već nastupila.

"Sve zemlje odmah moraju aktivirati svoj plan pripreme za moguću pandemiju", upozorila je glavna direktorica organizacije Margaret Chan na telekonferenciji, dodavši kako se virus nastavlja širiti te da nema znakova usporavanja njegova širenja".

Virus potvrđen i u Švicarskoj
U Meksiku je od virusa preminulo 176 osoba, a više od 2000 osoba nalazi u bolnicama sa simptomima gripe, od kojih su neki u teškom stanju.

U SAD-u su do sada potvrđena 94 slučaja ljudskog oblika svinjske gripe u 11 saveznih država, uz jedan smrtni slučaj, 23-mjesečnog muškog djeteta iz Meksika koje je obitelj dovela u Teksas na liječenje.

Deset osoba u Španjolskoj zaraženo je svinjskom gripom, od kojih jedna nije išla u Meksiko. Tako je broj zaraženih u Španjolskoj brzo porastao, budući da je u srijedu ujutro iznosio četiri, a dan prije dva.

U Kanadi je potvrđeno 19 slučajeva, na Novom Zelandu 13, u Velikoj Britaniji pet, u Njemačkoj tri, u Izraelu dva te u Austriji, Švicarskoj i Peruu po jedan.
Izvor: Net.hr

Evo još linkova:
http://www.sott.net/signs/signs_flu_supplement.htm

http://www.sott.net/signs/signs_ethnic_supplement.htm

Vrh

PostPostano: čet 30.04.09 12:56 
Site Admin

Virus veštački proizveden

Američki „Onlajn džornal” objavio je da su dva novinara koji su razgovarali s visokorangiranim osobama u UN i Svetskoj zdravstvenoj organizaciji (SZO) saopštili da je novi soj virusa svinjskog gripa rezultat veštački proizvedenog patogena koji može da dovede do pandemije. Kao dokaz za svoju tvrdnju, neimenovani naučnik pri UN naveo je da među svinjama nema registrovanih slučajeva infekcije virusom A-H1N1, mada se virus sa svinja preneo na čoveka i dalje širio među ljudima.

Vrh

PostPostano: čet 30.04.09 17:38 

Izraelci odbijaju naziv "svinjska gripa", bolest će zvati "meksička gripa"

Zamjenik izraelskog ministra zdravstva objavio je kako oni neće koristiti izraz "svinjska gripa" nego će novu bolest zvati "meksička gripa".
Svinjska gripa? Ne u židovskoj državi - Izrael je odlučio opasnu bolest nazvati "meksička gripa".

"Mi tu bolest zovemo meksička gripa. Nećemo ju zvati svinjskom", kazao je zamjenik izraelskog ministra zdravstva Yakov Litzman, ortodoksni Židov, na konferenciji za novinare u ponedjeljak. On je također kazao da su izraelske vlasti spremne suočiti se s mogućim slučajevima te bolesti.

Po židovskim propisima, svinje se smatraju nečistim životinjima i svinjetina je zabranjena hrana - iako se nekošer hrana može kupiti u nekim prodavaonicama u Izraelu.

(monitor.hr)

Eto vidite,nije bitna gripa sama po sebi već njen naziv.To što kosi ljude,sitnica.Ali ono što će riješiti problem je to da se da prikladan naziv gripi! :lol: :mrgreen:

Vrh

PostPostano: čet 30.04.09 18:29 
Site Admin

Citat:
Po židovskim propisima, svinje se smatraju nečistim životinjima i svinjetina je zabranjena hrana

Nisam znao da je i za njih svinjetina zabranjena. :hm:

Koje li je onda zvanicno objasnjenje za to buduci da jevreji, bar koliko sam ja upoznat, nisu nikada ziveli u pustinji, sto je zvanicno objasnjenje zasto muslimani ne jedu svinjetinu?

Vrh

PostPostano: pet 01.05.09 12:58 
Site Admin

Citat:
Zvaničnici Evropske komisije su, posle razmene mišljenja s čelnicima evropske farmaceutske industrije, saopštili da će i vakcina protiv ove najnovije vrste "svinjskog gripa" biti proizvedena u većim količinama u roku od tri meseca.

Pazi da je ne kupim. :roll:

Vrh

PostPostano: pet 01.05.09 13:00 
Site Admin

Dobar komentar:

Citat:
Svake godine po podacima Svetske zdravstvene organizacije u svetu od gripa umre od 250 000 do 500 000 ljudi. Ovaj podatak moze da se proveri na njihovom sajtu. To znaci da u proseku svakog dana u svetu umre preko 1000 ljudi.

Od pocetka medijskog pracenja ovog novog navodno opasnijeg virusa za 7 dana u svetu je od njega umrlo 168 ljudi (13 smrti su potvrdjene). Digla se velika frka oko toga, sto je u najmanju ruku cudno, jer je po podacima Svetske zdravstvene organizacije u istom periodu (7 dana) u svetu umrlo preko 7000 ljudi od navodno manje opasnog uobicajenog (svakodnevnog) virusa gripa.

Cena leka - Tamiflu (brenda kompanije Donalda Ramsfelda) je u poslednjih nedelju dana zbog ogromne potraznje skocila nekoliko puta.

Vrh

PostPostano: pet 01.05.09 20:34 
Site Admin

Epidemija svinjskog gripa povećala broj neželjenih poruka e-pošte

Antivirusna kompanija McAfee saopštila je u sredu da je aktuelna epidemija svinjskog gripa koja se sve brže širi planetom, izazvala i povećanje broja neželjenih poruka e-pošte.

Prema rečima predstavnika kompanije, ukupan broj neželjenih poruka u svetu je od izbijanja epidemije povećan za dva posto. Primaoci e-pošte u svojim sandučićima sve češće zatiču poruke u kojima se nude lekovi i medicinski preparati koji “garantovano” leče ili suzbijaju svinjski grip. Poruke sadrže i hiperveze do Internet apoteka ili Web prezenatcija na kojima se ti lekovi mogu kupiti. Kao i u mnogim drugim slučajevima prevare uz pomoć neželjenih poruka e-pošte, hiperveze vode do lažnih Web stranica, uglavnom hakerskih, na kojima lakoverne posetioce vrebaju različite vrste zlonamernog softvera.

Neželjene poruke e-pošte uglavnom imaju naslove u kojima se pominje epidemija, kao što su “Svinjski grip u SAD” (Swine flu in the USA) ili “Prve žrtve svinjskog gripa u SAD” (First US Swine flu victims). Napad na računar neopreznog korisnika koji pritisne hipervezu u poruci odvija se na poznat način – zlonamerni softver sa hakerske Web lokacije se instalira na napadnutom računaru i pokušava da ukrade poverljive podatke, uglavnom brojeve bankarskih računa i lozinke za pristup tim računima. Zanimljivo je da se u nekim neželjenim porukama (verovatno radi njihove veće uverljivosti) navodi i da su se neke poznate ličnosti, kao što su pevačica Madona ili glumica Selma Hajek razbolele od svinjskog gripa.

Kao i prilikom drugih sličnih napada uz pomoć neželjenih poruka e-pošte, stručnjaci kompanije McAfee preporučili su primaocima da ne otvaraju poruke koje stižu od nepoznatih pošiljalaca, kao i da ne koriste hiperveze koje se nalaze u tim porukama.

Izvor: Mikro

:wall:

Vrh

PostPostano: sub 02.05.09 12:23 
Site Admin

SZO: 615 obolelih od novog gripa

Ženeva, Sijudad Meksiko, Vašington, Boston -- Svetska zdravstvena organizacija saopštila je da je od virusa H1-N1 obolelo 615 ljudi i da je do sada potvrđeno da je od te bolesti preminulo 17 lica.

Prema podacima SZO, laboratorijski potvrđeni slučajevi zabeleženi su u 15 zemalja sveta.

U Meksiku ima 397 obolelih i 16 umrlih, a u Sjedinjenim Američkim Državama je zaraženo 141 lice i jedno je preminulo.

U Kanadi su zabeležena 34 slučaja svinjskog grupa, a u Španiji i Velikoj Britaniji po 13.

U Novom Zelandu i Nemačkoj potvrđena su po četiri obolela, u Izraelu dva, u Austriji, Danskoj, Francuskog, Hong Kongu, Holandiji, Južnoj Koreji i Švajcarskoj po jedan, današnji su podaci SZO.

U Meksiku smanjen broj žrtava gripa

Zdravstveni stručnjaci u Meksiku su raniju procenu da je od virusa H1-N1 u toj zemlji umrlo 176 ljudi, sada umanjili na 101.

Ministar za zdravlje Meksika Hose Anhel Kordova rekao je da su laboratorijske analize uzoraka uzetih od pojedinih umrlih u poslednje vreme u Meksiku od prejake groznice, dale negativan nalaz na postojanje novog virusa gripa. Prema ministru, ti testovi su potvrdili da je od novog gripa umrlo 16 ljudi i istakao da je za 85 umrlih analiza još u toku.

Kordova je rekao da od ranije procene o broju podleglih novom virusu treba odbiti 59 slučajeva i da se radi o ljudima koji su preminuli usled drugih razloga, što su potvrdile ekspertske analize.

Agencija Rojters je prenela da se vlasti u Meksiku nadaju da stavljaju pod kontrolu izbijanje novog gripa koji je prvobitno zapretio da će poprimiti razmere pandemije.

Centri za kontrolu i prevenciju bolesti Sjedinjenih Američkih Država, takođe su naveli da novi grip nije tako ubitačan kao što se u prvi mah činilo.

Kordova je rekao da ukupan broj ljudi u Meksiku za koje je potvrđeno da imaju virus H1-N1 sada iznosi 397 i da se od tog broja 381 osoba potpuno izlečila ili prima odgovarajuću terapiju.

(B92)

Vrh

PostPostano: sub 02.05.09 12:29 
Site Admin

Imali smo problem, imali smo reakciju, a gde je solucija?

Meseci do vakcine

Svetska zdravstvena organizacija saopštila je da nekoliko laboratorija u svetu razvija vakcinu protiv influence A, odnosno virusa H1-N1, ali bi proces pripreme vakcine, kako navode američki naučnici, mogao da potraje mesecima.

Naučnici prvo ubrizgavaju aktivni virus u oplođena kokošija jaja i zatim čekaju.

Američki Centri za kontrolu i prevenciju bolesti već su izdvojili virus i napravili takozvanu kulturu, odnosno soj virusa koji predstavlja prvi korak ka pravljenju vakcine.

"Vakcine moraju da se testiraju na životinjama kako bi se osiguralo da su bezbedne za ljude. Takođe treba osigurati da je reč o neaktivnom virusu, koji ne može da izazove bolest“, rekao je Ed Mocarski, glavni naučnik u Medimjunu, kompaniji koja proizvodi vakcine.

Balans između brzine pravljenja vakcine i mogućih nus pojava je veoma osetljiv, naveo je Glas Amerike, podsetivši na veliki program vakcinacije protiv epidemije svinjskog gripa 1976. godine, kada je 30 osoba umrlo od neuroloških poremećaja, za koje se verovalo da su bili povezani sa vakcinom.

"Ukoliko bi se virus stvarno brzo širio među populacijom, mislim da bi mogući spaseni životi nadvladali rizik od pojave pojedinih, možda samo prolaznih reakcija, kao što je nekoliko dana bola ili groznice”, smatra doktor Vilbur Čen, koji je rukovodio testiranjem vakcine protiv ptičjeg gripa na Univerzitetu države Merilend.

On je jedan od naučnika koji prate prenošenje životinjskih virusa gripa na ljude. Stručnjaci smatraju da bi broj slučajeva novog gripa mogao da počne da se smanjuje, ali naglašavaju da bi taj virus mogao ponovo da se pojavi kasnije.

Naučnici stoga treba da odluče da li je opasnost dovoljno velika kako bi se novi virus uvrstio u opštu vakcinu protiv gripa ove jeseni.

"Godišnja vakcina protiv influence obično sadrži tri virusne komponente. Reč je o virusima za koje smatramo da će biti aktivni naredne godine i već smo ih izdvojili", naglašava Čen.

Naučnici, ipak, ističu da nijedna odluka nije u potpunosti ispravna, zato što je virus gripa promenljiv.

(B92)

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 259 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Sljedeća

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.

Traži:
Forum(o)Bir: