U Gvatamala City dana 23.02.2007. godine iznenada se pojavila ogromna rupa u zemlji koja je progutala ljude, kuce, pa cak i automobile.
Iako se o točnom uzroku nastanka goleme rupe u tlu još uvijek nagađa, prema riječima Eddieja Sancheza, direktora gvatemalskog instituta za seizmologiju, vulkanologiju, meteorologiju i hidrologiju, najvjerojatnije su je prouzročili šuplji odvodi i nedavne obilne kiše.
Golema rupa u tlu jučer je rano ujutro, prema lokalnom vremenu, progutala nekoliko domova i automobila u glavnom gradu Gvatemale, a službena priopćenja zasad javljaju o najmanje troje nestalih ljudi u nezapamćenoj nesreći.
Hugo Sanchez, koordinator za nacionalne nepogode u Gvatemali, kazao je da spasilačke službe tijekom noći nisu mogle ni pokušati nekoga spasiti budući da je rupa u tlu, dubine sto metara, vrlo nestabilna. Inače, tijekom jučerašnjeg dana, iz golemog otvora čuli su se glasni zvukovi i osjetio se jak miris kanalizacije, dok je okolno tlo podrhtavalo.
- Bila sam u svojoj kući kada sam čula udaranje i osjetila da se zemlja trese i onda sam shvatila da su se domovi urušili u rupu, izjavila je Maria Rivas koja živi u blizini mjesta nesreće.
Okrugli otvor u tlu nevjerojatnih razmjera pojavio se jučer prije zore, a odmah nakon što je uočen, policija je blokirala susjedstvo i koristeći megafone svom stanovništvu poručila da ne izlaze i svojih domova bez obzira gdje se nalazili. Jučer tijekom dana zbog potencijalne opasnosti evakuirano je više od tisuću domova, a stanovnici iz tog područja smješteni su u škole i policijske postaje.
Iako se o točnom uzroku nastanka goleme rupe u tlu još uvijek nagađa, prema riječima Eddieja Sancheza, direktora gvatemalskog Instituta za seizmologiju, vulkanologiju, meteorologiju i hidrologiju, najvjerojatnije su je prouzročili šuplji odvodi i nedavne obilne kiše.
Izvor:
Link
http://www.ordena.com/digg/sinkhole.html