... sebe i/ili drugih je jedini put i način izlaženja i budjenja iz matrixa, ma koliko bolno to budjenje ili pranje i ispiranje nas od svih mogućih laži i laganja bilo.
A bolno jest, ja to znam najbolje po sebi. Jer moram kopati duboko, duboko po mojim emocionalnim programiranjima i djelovima moje 3D licnosti i rjesavati se tih programiranja, koji su doduše mojem egu dragi, jer ga drže u "status quo" stanju i štite ga od razočarenja, boli, osjećanja strahova, povreda,.. jednom riječju svega onoga sto je u procesima učenja i napredovanja na ovom svijetu neminovno i drže ga u stanju "ja sam najbolja, najpametnija, itd."
I jako, jako je tesko OTPUSTITI ta naša emocionalna programiranja, koja su dio ličnosti, jer su jako čvrsto zakačena za nas/ u nama.
S druge strane, ta ista programiranja drže nasu Suštinu, nasu Dušu i nasu energiju zarobljenima.
Prema tome, ako želimo napredak, ne gine nam taj bolan put obracunavanja sa lažima i zavaravanjima, kako u nama, tako i u našim odnosima s drugima.
Moja blog prijateljica - "Prijateljica svjetlosti" je napisala sjajan, iskren, otvoren i poucan post koji sam pozeljela ( uz njenu dozvolu) prenijeti na ovaj forum, jer mislim da je ovakav nacin budjenja iz matrixa pravi putokaz svima onima koji su zainteresirani - tako da znaju sta ih otprilike, kako i zasto ocekuje.
Hvala prijateljice!
Citat:
Pijesak u očima
Nosim naočale. Luise Hay u svojoj knjizi kaže da mi je to tako jer nešto ne želim vidjeti. S obzirom da mi je pomogla oko mnogih drugih stvari, odlučila sam i svoj vid pokušati ozdraviti na njen način. Znači, sve što trebam napraviti je pronaći ono što ne želim vidjeti i pogledati u to... uhhhh. Radim to već mjesecima. To je kao ono kopanje po kosturima u ormaru. Generalno čišćenje! Svega ima u tom mom ormaru. Našla sam puno potrganih stvari, koje je trebalo popraviti, puno stvari koje mi je netko posudio, a nije vratio pa sam ih tražila nazad sad kad sam otkrila da ih nema, puno stvari koje sam čuvala, a nikad ih nisam koristila - sad ih bacam, dijelim, tražim im novu namjenu, prekrajam...
Danas sam uočila jednu novu pojavu. Bacanje pijeska u oči. Znate ono, kad netko ne želi da nešto vidite (ili iz čiste zlobe) pa vam baci pijesak u oči. To klinci u pješčaniku rade doslovno. Mi, malo veći, radimo to u prenesenom smislu. Banalni primjer svima poznat: žena pita muža:'dragi, jesam li debela?', on odgovara:'nisi draga, ja te baš takvu volim'... hmmm. Prevedimo te rečenice bez 'filtera s pijeskom': 'možeš li mi reći da nisam debela, jer ja vidim da jesam pa mi baci malo pijeska u oči, ovaj čas mi se ne da rješavati problem moje debljine', 'svakako draga, evo ti malo, ja te ipak volim (a volim i sebe, a ni ja nemam vremena ovaj čas baviti se tvojim frustracijama, odgodimo to), evo, ubacit ću malo i sebi, na taj način će ono što ti govorim djelovati uvjerljivije, jer ću i sam to tako vidjeti'.
Sindrom pijeska u očima proširio se Zemljom kao epidemija. Većina nas je postala 'ovisna o pijesku', toliko ovisna da si već ujutro, s prvom kavicom, bacimo malo pijeska u oči. Zamislite da naručite u bircu: 'dajte mi kavu s mlijekom i zdjelicu pijeska za oči' i onda se nađete s prijateljima kako biste si bacali pijesak u oči i ludo se provedete! Odete doma sretni, jer ste totalno imuni na sve vaše probleme, oni su na sigurnom, pod tepihom (kupili ste si novi perzijaner pa sad zaista nitko ni ne vidi smeće pod njim, koliko su svi zaslijepljeni njegovom ljepotom, baš dobro).
Vidite, moja misija skidanja naočala ima masu nuspojava, toliko da je već pitanje-isplati li se to uopće? Jer ona iziskuje dvije stvari: da prestanem sebi i drugima bacati pijesak u oči, i drugo: da htjela ne htjela, vidim što ja i svi drugi drže pod tepisima. Ne znam kako vi stojite s tim stvarima, ali ja sam prestravljena onime što vidim. S druge strane, većina ljudi oko mene ne želi napraviti istu stvar i ne paše im kad ja zavirujem pod njihov tepih i od mene očekuje bacanje pijeska u oči (to se smatra 'politically correct' iliti pristojnim ponašanjem).
Našla sam se u nebranom grožđu: ne mogu se baš sa svima prestati družiti, a kad bacam pijesak (smanjila sam dozu, ali ga ipak bacam) po zakonu akcije i reakcije identična količina pijeska završava i u mojim očima. A ja vaaapim za boljim vidom!!! Želim ponovno vidjeti zvijezde bez naočala, želim se provlačiti kroz uske prostore, želim vježbati i roniti i da pritom dobro vidim, želim biti cjelovita bez pomagala i dodataka! Eto, istresla sam vam svoju dušu, a vi razmislite pa komentirajte što mislite da je ispravno!
Pozdrav svima!
Ovaj njen post me je oduševio i dodirnuo, direktno u moju Suštinu.
Zato jer sam i sama prošla zadnjih dana i prolazim kroz svoja "čisćenja" i transformacije. U biti, prolazim non stop, ali ova transformacija zadnjih dana je za mene bila stvarno "heavy".
I ja sam dobila svoju dozu "skidanja pijeska sa ociju". Sto je definitivno bolno, jako bolno kad mi netko ukaze na moje nedostatke, mane, i prije svega moje iluzije i kad mi ne laze, nego me "opali golom istinom", koju inače ne zelim vidjeti jer ju trebam transformirati, tj, promjeniti neka moja uvjerenja o meni i svijetu i drugim ljudima.
A to je uvijek, UVIJEK, i pored sveg rada na meni - bolno i veliko prevazilaženje i kosta ulaganja energije, a moj ego se trga i brani i nece.
Bolje receno, dijete u meni se trga i brani jer se boji, boji se toga sto ce biti nakon promjene.
I u cijeloj toj svadji koju sam imala, u povredjenim osjecajima i eruptiranim emocijama - najlakse je okrenuti ledja i reci - ma neces ti meni - od*ebi.
Dakle, to je ona prva reakcija. I onda - od te situacije vidim pred sobom jedno 10 mogućih puteva kojima mogu ići. 10 mogucih nacina za reagiranje.
I onda sam razmislila o svemu sta sam citala od Laure, o reptilima i o tome kako se nasladjuju kad mi patimo i guraju nas u pravcu OPS odluka i ponasanja, sve sto sam u zadnje vrijeme procitala od Toll-a, od svih drugih poucnih autora, i btw. zadnjih dana sam pogledala film "Celestinsko prorocanstvo", kojeg preporucujem od srca, a koji me je na neki nacin "otvorio & podigao".
I to sam sve zbrojila i vidjela sam u toj situaciji sansu, koja je mozda tako bila i instruirana od mog visheg JA, situaciji koja me je bacila na koljena i "natjerala" me da pogledam u sebe ponizno i milostivo i da VIDIM, stvarno VIDIM, da ono sto se meni - govori - da to jest ISTINA i da moram, ako hocu dalje napredovati u svjesnosti i prema nekom OPDu i prema 4D, da MORAM kod sebe promjeniti ta neka uvjerenja koje su me do sada blokirala i drzala moju energiju zakočenom.
To jest stvarno tesko, jer ego se opire, predatorski UM u meni se opire, dijete u meni se boji, ali JA moram po svaku cijenu mijenjati sebe - hocu reci mjenjati licnost, to jest ona ogranicenja koja su jos uvijek programirana u meni/ licnosti.
I ja cu to i uspjeti. Barem je to moj "izriciti" plan.
"The point is", a to je kod Gjurgjijeva ili Laurine "Wave" serije jako dobro objasnjeno, dakle, the point is: da mi svi ljudi na Zemlji toliko zivimo u lazima, generacijama i generacijama.
Lazu nas roditelji, mi lazemo sebi, lazemo drugima, svi se lazu, toliko da kad bi svima skinuli sve lazi istog trena, svi bi - ako ne pomrli, onda barem pali na pod kao pokošeni od boli, - od ISTINE koja boli, a na koju nismo navikli.
Zato je put do istine trnovit, ali mislim da se isplati. Sve su to 3D lekcije:
"Prepoznaj lazi u sebi i oko sebe i ocisti se od njih. Uvijek i prvo sebe.
A, ako te netko pita iz dubine dushe i treba tvoju pomoc da se i on ocisti od svojih lazi - i da PROGLEDA, pomozi i njemu da se ocisti.
Ali nemoj mu ukazivati na njegove lazi - ako te ne pita, i onda kad ti mislis da trebas jer to je OPS ponašanje.
Zato jer je to "odredjivanje lekcija za druge" - onda kada oni nisu spremni i ne zele jos da VIDE. A ne postaje se kandidat za 4D, ako hodam unaokolo i ukazujem drugima na njihov trn u oku, a sama imam balvan u OKU.
Znaci, neko adekvatno agiranje i reagiranje na druge ljude i situacije, koliko god je to moguce."
Nadam se da cemo se jednog dana, kad se ocistimo od 3D STS lazi, naci na 4D OPD.
Ovaj prijateljičin post mi je sjajan i mislim da treba da se ovakve stvari šire po netu, jer tu lezi za moj pojam konkretno znanje, konkretna spoznaja i dijeljenje iskustva na putu samospoznaje, koja se na taj nacin, na OPD nacin - dijele sa svima drugima koji su zainteresirani za rad na sebi - i to dijeljenje znanja i spoznaja jest "ljubav" - koja jest "svjetlost".
Ljubav prema svima drugima, bicima, dushama, koji su iskreno zainteresirani za napredak.
A takva ljubav = znanje = svjetlost (svjesnost) nam je svima - ljudskom rodu - potrebna, da bi napredovali.
Odnosno, potreban nam je, barem primarno, osjecaj da na nasem putu nismo sami i da ima i drugih koji rade na sebi i dijele svoja iskustva i spoznaje sa drugima.
Hvala jos jednom prijateljice !
http://prijateljicasvjetlosti.blog.hr/a ... 1622975065